Kratom: Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u de meest aan ons gestelde vragen. Indien u het antwoord hieronder niet kunt vinden, neem dan contact met ons op.

Kratom producteigenschappen

Wat is kratom?

Kratom (Mitragyna speciosa) is een tropische boom uit Zuidoost-Azië. Traditionele gebruikers in Azië kauwden de bladeren ter verbetering van de stemming en voor medicinale doeleinden. Tegenwoordig worden de bladeren gedroogd en vermalen tot fijn kratom poeder. Dit poeder heeft een stimulerende werking. Kratom is geen geneesmiddel, maar heeft een positieve invloed op zaken zoals: rusteloosheid, concentratie, energietekort slapeloosheid, verlichting van pijn, verlichting van stress en vermindering van "trek" (craving) bij verslavingen.

Waarom verwijderd Trustpilot mijn legitieme kratom reviews?

Kratom valt onder hun "bad fit" beleid. Als je eenmaal "Bad-fit" bent, kunnen ze alle klantrecensies verwijderen. Echter volgens hun eigen beleid zullen ze nooit echte recensies van echte consumenten verwijderen. Lees meer

 

Wat zijn de effecten van kratom?

Kratom is geen geneesmiddel, maar heeft een positieve invloed op zaken zoals: rusteloosheid, concentratie, energietekort, slapeloosheid, verlichting van pijn, verlichting van stress en vermindering van "trek" (craving) bij verslavingen. Lees meer informatie over kratom effecten.

 

Heeft kratom bijwerkingen?

Over het algemeen kent kratom weinig tot geen bijwerkingen. In geval van veelvuldig en overmatig gebruik kunnen misselijkheid en obstipatie voorkomen.

 

Wat is de dosering voor kratom?

Algemene regel die men kan aanhouden voor dosering van kratom zijn minder dan 4 gram voor een mild effect en 4 tot 6 gram voor een sterker effect. Aantal keren naar behoefte, maar er moet minimaal 4 uur tussen kratom doseringen in zitten. Lees meer over kratom dosering.

 

Welke kratom soorten zijn er?

Er zijn drie soorten kratom categorieën te onderscheiden: rood, wit en groen. Rode kratom is kalmerend in lage dosering en wordt traditioneel voor verlichting van pijn, voor slapeloosheid en ontspanning gebruikt. Witte kratom heeft stimulerende effecten en geeft extra uithoudingsvermogen. Groene kratom zit daar ergens tussenin en de effecten verschillen per individu.

 

Hoe lang werkt kratom?

Gemiddeld genomen houden de effecten van kratom tussen de 4 en 6 uur aan. Het is absoluut af te raden om voor het uitwerken van de kratom effecten een nieuwe dosering te nemen.

 

Wat is beter: kratom poeder of capsules?

Kratom poeder opgenomen in een vloeistof heeft een snelle werking maar een bittere smaak. Kratom capsules hebben niet de bittere smaak maar de werking doet iets langer op zich wachten. Er is dus niet iets beter of minder beter. Het is beide hetzelfde product. Voorkeur is een persoonlijke keuze.

 

Hoe gebruik je kratom?

We adviseren de volgende drie manieren om kratom te gebruiken:
 • Oplossen van poeder in een (evt. zoete) vloeistof
 • Gebruiken maken van kratom capsules
 • Kratom thee maken
Er bestaan handige waterflessen om poeder in op te lossen.

 

Hoe maak je kratom thee?

Instructie voor kratom thee:
 • Water koken
 • Plaats het hete water in een kopje
 • Laat het water afkoelen tot ongeveer 95 graden Celcius
 • Doe 1 theelepel losse thee in een grote theezeef
 • Plaats de theezeef in het kopje hete water rek de thee gedurende 5 minuten
 • Verwijder de theezeef
 • Giet de kratom dosering in een kopje en roeren
 • Optioneel: Suiker of (bij voorkeur) honing toevoegen en roeren
 • Geniet, met of zonder melk
Let op dat de kratom substantie opgedronken moet worden. Lees de volledige instructie hoe kratom thee te maken.

 

Gaan kratom en stimulerende middelen samen?

Nee. Kratom met andere stimulerende middelen (bijv. alcohol) gebruiken is zeer af te raden. De wisselwerking met andere middelen is onvoorspelbaar en kan zeer nadelig zijn voor je gezondheid.

 

Kun je kratom roken?

Kratom roken is ten zeerste af te raden. Het verbrandt, levert geen effect op en is zeer nadelig voor je gezondheid.

 

Kun je kratom snuiven?

Kratom snuiven is ten zeerste af te raden. Het levert geen effect op en is nadelig voor je gezondheid.

 

Wat is de beste kratom voor slaap?

Gebruikers melden dat rode kratom ondersteunend werkt bij slaap.

 

Wat is de beste kratom tegen pijn?

Gebruikers melden dat alle kratoms pijnstillend werken. Rode kratom werkt het beste.

 

Is kratom legaal in Nederland?

Kratom is in Nederland toegestaan. Er wordt wel een leeftijdsgrens gehanteerd van 18 jaar of ouder voor het kopen van kratom.

 

Is kratom legaal in België?

Kratom is in België toegestaan. Er wordt wel een leeftijdsgrens gehanteerd van 18 jaar of ouder voor het kopen van kratom.

 

Wat is de beste kratom voor energie?

Op basis van ervaringen van gebruikers zijn witte kratoms het beste om de energie te verhogen. bijv. Witte Sumatra. Een nog sterker alternatief zou Mountain King kunnen zijn.

 

Wat is de beste kratom voor angst?

Op basis van ervaringen van gebruikers zijn rode kratoms het beste voor angst. bijv. Red Borneo. Een alternatief zou Green Malay kunnen zijn. Witte kratoms zijn hier niet geschikt voor, omdat ze energie geven.

 

Welke kratom is het sterkst?

Welke kratom als de sterkste wordt beschouwd, verschilt per persoon. Over het algemeen worden de volgende soorten als de sterkste beschouwd. Witte soort = Mountain King. Groene soort = Green Malay. Rode soort = Red Borneo.

 

Kan ik gratis kratom samples krijgen?

Om dingen uit te proberen bestel je best de kleinste hoeveelheid van 20 gram of een kratom testverpakking. Bij grote bestellingen willen we af en toe een gratis sample weggeven. U kunt monsters aanvragen, maar u heeft in geen geval recht op samples.

 

Wat is de dosering voor kratom capsules?

Dosering Kraatje kratom capsules, maat 0: Mild Effect: <10 capsules (<4 gram). Sterk effect: 10-12 capsules (4-5 gram). Eén capsule is ongeveer 0,4 gram.

 

Wordt de kratom getest?

Onze Kratom-batches worden regelmatig getest door een onafhankelijk laboratorium.

 

Wat zijn de kenmerken van rode kratom?

Rode kratom is rustiger in lagere dosering, geeft een mooie "buzz" en is minder stimulerend dan zijn broer met witte aderen. Traditioneel wordt deze soort vaak gebruikt voor pijnverlichting. bijv. Red Borneo.

 

Wat zijn de kenmerken van witte kratom?

Witte kratom heeft over het algemeen meer stimulerende effecten. White vein Kratom geeft extra uithoudingsvermogen en wordt traditioneel gebruikt voor uithoudingsvermogen tijdens werk en training. De witte en rode poeders kunnen worden gemengd om je eigen variatie te creëren.

 

Wat zijn de kenmerken van groene kratom?

Er zijn een aantal Groene Kratoms, onze Green Malay is een heel speciale Kratom met een heel specifieke Kratom-ervaring. Het is een mix van het witte en rode type. Deze soort is uiterst zeldzaam en wij zijn een van de weinigen die deze Kratom heeft.

Waar zijn de kratom capsules van gemaakt?

Onze kratom-capsules zijn gemaakt van HPMC (Hydroxypropyl, EU-nummer E464). HPMC is gemaakt van plantaardige cellulose en bevat geen dierlijke vetten (zoals gelatinecapsules). De capsules hebben een zogenaamd 'certificaat van analyse' waaruit blijkt dat de capsules voldoen aan de vereiste specificaties. Halal en koosjer gecertificeerd.

Hoeveel weegt een kratom capsule?

Een kratom capsule weegt ongeveer 0,4 gram.

 

Wat is tongkat ali?

Dit is de geneeskrachtige plant Eurycoma longifolia uit Zuidoost Azië. Van de wortels wordt poeder geproduceerd. Tongkat Ali wordt al jaren door mannen in Maleisië gebruikt om seksueel verlangen, libido, seksuele prestaties te verbeteren doordat het testosteron wordt verhoogd.

 

Wat is purwoceng?

Purwoceng of Pimpinella alpina wordt eigenlijk Pimpinella pruatjan genoemd, en Purwoceng wordt soms Purwaceng gespeld. Uit een breed scala aan onderzoek uitgevoerd door enkele hogescholen in Indonesië is bekend dat er effecten zijn tussen de plant en het verhogen van het seksueel vermogen. Zoals geciteerd uit de resultaten van de onderzoekstudies van Bogor Agricultural University (IPB) jaar 2007, kunnen alle delen van de plant purwoceng als een traditioneel medicijn worden gebruikt, maar het meest effectief is de wortel.

Verzending

Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen?

Ja. Bij de bestelling kan een ander bezorgadres worden opgegeven.

 

Kan ik mijn pakket retourneren?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht u gebruik maken van uw herroepingsrecht, dan heeft u na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Lees hier alle voorwaarden voor retourneren.

 

Kan mijn bestelling discreet worden verzonden?

Bestellingen worden zonder bedrijfsnaam en logo verzonden. De afzender is altijd K-Eye B.V. Lees meer informatie over verpakkingen.

 

Is mijn pakket online te volgen?

Ja. Na bestelling ontvangt u een mail met een link naar een tracking code. Ook op onze website is het mogelijk om status van uw order te volgen.

Bestelling

Hoe oud moet je zijn om kratom te bestellen?

Voor het kopen van kratom wordt een leeftijdsgrens gehanteerd van 18 jaar of ouder.

 

Krijg ik korting als ik vaker kratom bestel?

Na bestelling boven de 50 euro ontvangt u 5% korting op uw volgende bestelling wanneer u binnen 8 weken weer bestelt.

 

Kan ik gratis kratom samples krijgen?

Om zaken uit te proberen kunt u het beste de kleinste hoeveelheid van 20 gram bestellen of een kratom testpakket. Bij grote bestellingen willen wij af en toe een gratis sample weggeven. U kunt om samples vragen, maar recht op samples heeft u in geen geval.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja. U kunt uw bestelling annuleren. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice. Wanneer u al betaald heeft zullen wij uiteraard uw betaling retourneren.

Wat te doen als mijn vouchercode niet werkt?

Als uw vouchercode niet werkt, kunt u ons een e-mail sturen. Wij beantwoorden uw e-mail binnen één werkdag. Ons servicevenster is op weekdagen van 08.00 uur en 16.00 uur (CET).

Hoe kies je een afhaalpunt?

U kunt in de kassa als volgt een afhaalpunt selecteren:
 • Vul je postcode in.
 • De beschikbare verzendmethoden worden weergegeven.
 • Wanneer de methode "UPS naar parcelshop" beschikbaar is, selecteer dan deze methode.
 • Er wordt een kaart weergegeven met de beschikbare winkels in uw postcodegebied.
 • Selecteer de winkel van uw keuze en ga naar de kassa.

Betalen

Welke betaalwijzen worden geaccepteerd?

We accepteren diverse kaarten, online betaalmethodes (bv. iDEAL) en handmatige betalingen. Deze zijn beschikbaar tijdens het afronden van de bestelling.

Kan ik in een andere valuta dan EUR betalen?

Het is alleen mogelijk om in EURO te betalen.

Account / Log-in

Wat moet ik doen als ik mijn gebruikersnaam vergeten ben?

Uw gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee u ooit uw account hebt aangemaakt.

 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

In het inlog scherm staat een link "Uw wachtwoord vergeten?". Wanneer u deze aanklikt en vervolgens uw gebruikersnaam opgeeft en verstuurd, ontvangt u per mail een nieuw (tijdelijk) wachtwoord.