Trustpilot verwijderd reviews over Kratom.

Trustpilot kan deze nu verwijderen als ze daar zin in hebben. Trustpilot heeft hiervoor een beleid: "Bad-fit".

Als je eenmaal "Bad-fit" bent, kunnen ze alle klantrecensies verwijderen. Echter volgens hun eigen beleid zullen ze nooit echte recensies van echte consumenten verwijderen.

Bewijs: https://www.trustpilot.com/review/kraatje.eu, zolang deze pagina leeg is, betekent dit dat ze bijna 3000 service- en productrecensies van klanten over Kratom hebben verwijderd. Deze beoordelingen helpen klanten en veranderen het sentiment over Kratom.


Help de Kratom community: Maak een review over Trustpilot en vraag ze waarom ze reviews verwijderen.https://nl.trustpilot.com/review/trustpilot.com.

Deel deze pagina met anderen (sociale media, enz ...), zodat die beter gevonden gaat worden door anderen, hem ook kunnen delen en actie ondernemen.

Julian Assagne - Trustpilot
Trustpilot censoring Reviews

Stuur ons ideeën om dit bericht beter naar buiten te brengen. Je hebt een succesvol YouTube-kanaal of blog en wil je helpen, vertel het ons. Welke andere slimme manier kunnen we gebruiken. Kent u vergelijkbare gevallen, laat het ons weten.

Of stuur Trustpilot een email: dit email adres en vraag waarom ze reviews verwijderen.


Waarom doen we dit:

Trustpilot’s eigen woorden:

“We’re a platform that’s open to everyone to leave a review for a business they’ve had a genuine experience with, and we want to make sure everyone trusts the reviews they see on Trustpilot.”

Peter Mühlmann, founder of Trustpilot:

"Review censorship is something we will never accept. Allowing people to freely share their experiences, and not just when it suits businesses, is exactly why Trustpilot exists."

Dit is niet nieuw voor de Kratom-gemeenschap De American Kratom Association verdedigde met succes acties van de FDA (eerste tijd in de geschiedenis moest de FDA zich terugtrekken en hun mening veranderen).

Trustpilots argument voor het verwijderen van de recensies van klanten: Kratom is illegaal. Maar Trustpilot heeft actief geprobeerd ons aan boord te krijgen als Enterprise-klant (pre-IPO). Ze wisten van Kratom, verschillende mensen bij Trustpilot waren erbij betrokken en Trustpilot probeerde actief andere Kratom-shops boord te krijgen. Trustpilot verzameld al jaren Kartom-reviews.

Trustpilot heeft hiervoor de wettelijke rechten, maar ze verkopen je een ander verhaal. Ze zijn geen open platform. Ze zijn een bedrijf dat waarde hecht aan aandeelhouders, aandelenkoers en winst.

We willen dat beoordelingen over Kratom zichtbaar zijn voor iedereen die in dit kruid geïnteresseerd is. Dit is een van de redenen waarom we zijn begonnen met beoordelingssystemen. De positieve boodschap over Kratom de wereld in krijgen. Op deze manier kunnen mensen echte ervaringen van echte klanten over Kratom lezen.


Wie bij Trustpilot:

Trustpilot Enforcement team

Trustpilot gebruikt Egle als naam in hun communicatie, wij willen weten wie Egle is ? We hebben het grootste deel van het team al geïdentificeerd, deel je kennis over Egle.

Het hoofd van het Enforcement team heeft gereageerd op een mail van ons (David). Zeer waarschijnlijk David Cole (Foto onderaan de pagina).

"I have reviewed the assessment of kraatje.eu as a bad-fit and agreed with the decision."


Ze noemen "non regulated product" al in hun communicatie (dat is een enorm scala aan producten - dat kan van de ene op de andere dag een "bad-fit" zijn). De manier waarop ze dit beleid handhaven, is ook niet consistent.

Kratom op Trustpilot: https://www.trustpilot.com/search?query=kratom

CBD op Trustpilot: https://www.trustpilot.com/search?query=cbd

THC op Trustpilot: https://www.trustpilot.com/search?query=thc

Als u meer informatie heeft over Egle of soortgelijke gevallen: email ons dan kunnen we het delen.


Onze collega's in de markt:

 Wees gewaarschuwd. Ten tweede, deel deze pagina alstublieft, uw klant kent ons sowieso al (we zijn gemakkelijk te vinden). We hoeven de wereld niet te bereiken, maar als we de Kratom-gemeenschap bereiken, zal dat een impact hebben (FDA-geval is een goed voorbeeld).

In ons geval hebben we nooit een formele kennisgeving gekregen. Ze hebben het account vrijdag om 16.00 uur (16/4/2021) zonder waarschuwing uitgeschakeld (zeer onprofessioneel). En maandag om 10:57 (19/4/2021) kregen we een e-mail: bad-fit, geen uitleg. Destijds een betalende Enterprise-klant. Wees gewoon voorbereid.


Disclaimer:

Ons doel is niet om ons Trustpilot-account terug te krijgen. Wij zoeken geen enkele vorm van financiële compensatie. We delen alleen infomatie en vragen klanten niet om een negatieve review te plaatsen.